Stopas wrote: Speju dar sugrisiu.... Matysim kas bus.
Pratesimas.....
Ketvirtadieni maunam i sodyba ir iskart i ta pacia bala. Prisiskaites literaturos, prisiruoses jauku, pasiemes didesni masalu arsenala, issilengvines sistema vel bandysiu ieskoti karosu. Kevirtadieni apsiziuriu vietas, kelias uzjaukinu zirniais ir kukuruzais. Vsio...Rytoj austant imsim karosus.
Penktadienis 3 val ryto. Pila lietus. Joninesblia... Nesinori net is namu listi, bet mintys apie grazias geltonas keptuves vis tik privercia mautis lietpalti ir judeti prie vandens. 4 val jau vietoj. Dar pajaukinu ir.... Nieko. Taip valanda, dvi..... Po kazkiek laiko kibimas ir istraukiu sprindini eseriuka. Zjb... Pajaukinus kaip ir matosi kazkoks veiksmas. Speju mailius. Apie 9 ryto jau ima permirkti drabuziai, batai slapi. Laimei lietus baigiasi oras kazkiek pasitaiso. Silta, dvelkia dulksna,vejo nera. Viskas kaip is vadovelio, bet kibimo taip ir nepamatau. Jeigu ir yra ten karosu, tai speju jiems mano masalai gyliai, gyliai.... Apie pietus susirenku daiktus ir maunu namo.
Persirengiu sausais rubais, uzkandu ir maunu i karjera saudyti eseriu. Viena grazu isprasau. Dar pakabinu nelegalia silke. Nors sitos zuvys nesiceremonija. Vakare kaip ir gerkle skauda. Permirkimas daro savo. Kalu vakare arbatos su paracetamoliu. Pries atostogu maratona susirgti budu ne kazka.
Sestadienis. Vejas storminis. Kaip ir yra noro dar nuvaziuoti i karjera eseriu, bet... Iki pietu nusiteikineju moraliskai, kol imu spiningus ir vel pirmyn. Sinoptikai zada, kad antroj dienos pusej vejas dar sustipres, bet matomas vaizdas vercia abejoti. Kur dar tokiu metu laiku stipriau. Isprasau karjere dar viena poros simtu gramu eserioka. Vejas vis tik stipreja. Lengvus masalus nesa kaip plunksnas, tempia vala... Ne kazka. Pamastau, kad liunas miske ir ten vejas turetu buti mazesnis. Bet po fiasko su karosais nesinori net ziureti i ta puse. Apie 15 val vejas liepia susirinkti zaislus ir mauti arba namo, arba i liuna. Po pusvalandzio jau rusiuojuosi masalus ant liuno kranto. Zygiuoju i maziau vejuota gala ir tada prasideda...
Silkiu sou. Kitaip nepavadinsi. Kur ir ir ka bemesciau smugis po smugio. Per 3 val isprasau 13 nelegalkiu, pora kilograminiu kepsniuku + dar kazkiek atsipurto. Nei masalu stambinimas, nei taktikos keitimas nelegalkiu apetitui itakos neturi. Smugiai stiprus, zuvys kazkokios suzverejusios, priesinasi sokineja. Atemiau nekaltybbe gal kokiems 5 uzsigulejusiems masalams. Po poros dienu pavalo pagaliau mano kieme sente. Viena atsipurto stambesne. Padroziu ta pacia vieta 5 min bet antra karta neisprovokuoju. Po keliu valandu jau ima atsibosti o ir zmona baigia uzskambinti, kad keliauciau namo. Vis tik grizo tykejimas ta bala. Pasizadu atsitempti valti ir paziureti kur slepiasi didesnes lydekos.
Sekmadienio ryta dar nuvaziuoju porai valandu pasivaikscioti. Iskart maunu i ta vieta kur vakar kazkas didesnio atsipurte. Droziu gal 20 min, kol bac... Stabdis cypteli, neskubedamas traukiuosi zuvi artyn, si priesinasi smarkiau nei bet kuri iki siol pagauta mano lydeka. Bet isvilkus i kranta nieko ypatingo. Kazkas apie pusantro kilogramo. Dar paaukleju pora nelegalkiu ir metu sita reikala. Ant kranto sutinku pora pludininku. Atvaziavo i ta pelke net is Ukmerges. Apie valanda pabando laime, bet karosu ne zenklo. Persimetam keliais zodziais ir issiskirstom.
Speju uzniestes man dar pabandyti karosus pagauti. Gal link rugpjucio menesio keptuves panores kibti... Bet kol kas i ta bala tik su spiningu rankoj. Po paskutiniu maudyniu mano telefonas nebenori fotografuoti. Bet radau pries tai darytas to liuno nuotraukas.
Nuo ketvirtadienio laukia keturios dienos Zarasu raj. ant Luodzio kranto. Ieskosiu karsiu, eseriu ir zinoma lydeku. Matysim kaip ten bus.