Vobleriai

Spiningai, ritės, valai, masalai...
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Susinervavęs, ka tik , daviau uždirbti Ukrainai.. :piktas:
http://www.ebay.com/itm/STRIKE-PRO-MONT ... 2314199399
Abu tigriniai mano.. 8-)
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Konkrečiai su šia spalva ir šiuo modeliu :Yess: , mano brolis paėmęs pirma karta casta i rankas, mane apgaudė ko ne dvigubai.. :oops: kol as išsidirbinėjau su savo teorijomis ir pravedimais. Maniau, naujoko sėkmes faktorius, bet ne taip paprasta viskas.
Pirktas ans buvo Gariunuos, šiaip is lempos, už simboline suma...
Beje pas ji ant pakuotes buvo UV žymėjimas, ką tai duoda :mda: fig žino ...ale kažikoks ultravioletas nuo jo turi atsispindėti, ar kažikas pan.. nesigilinau. Bet gal tai ką ir duoda, nes sis modelis konkrečiai su šia spalva gan stabiliai daro rezultatą, tiesa lydekos ne didžiausios ant jo koleikas kabinos.
Bent per karstas vasaros dienas, kur vanduo skaidrus, daug žolės, jis be dėmesio nelieka.
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Robertas
Posts: 292
Joined: 07 Feb 2011, 16:54
Miestas: Telšiai - Vilnius
Location: Telše

Re: Vobleriai

Post by Robertas »

gera spalvike :geras: Prikolas butu su tokia pazvejot :)
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Sian nustebino dar vienas Kosadakinis plasmasiuks.
Gavau ji pirkdamas kitus Kosadakas kaip bonusa, dovana.
Pats nebūčiau jo pirkęs niekad, permazas per lengvas ir šiaip keistas jis toks man.
Bet dovanotam arkliui gi i dantis taip sakant.
Žodžiu Kosadaka Mystic :ilike:

Tvicinas labai net teisingai..glaidina, laksto, kai siknon įkirptas, pilvą rodo praktiškai prie bele kokio timptelėjimo, labai lengvai valdosi.
Tiesa su rolingu ant pauzes gan vidutiniškas rodiklis, tiesa pasakius sunku ir pastebėti is toliau. Bet su glaidinimu tai vienam lygi ko ne su Orbitu stovi.
O kai nuo menkiausio timptelėjimo rausvas pilvas verčiąs link kupros, tai tas rolingas ant pauzes tiek ir tereikalingas.
Metas labai net, imant jo dydi.
Užmetimo sistema paprasta, rieda šratukai pirmyn atgal ir tiek..jokiu magnetiniu kaip pvz. pas Fleha nėra.
To pasekoi , kartais, šratukai suvaikšto savaip, stipriau tvicinant būna, kad vobleris nardo ne vien i šonus, kas jo neabejotinas arkliukas, bet būna glaidai ir i virsu ir i apacia...keistai taip, bet gražu. Tikrai tai as minusu nelaikyčiau, net pliusu ir nemenku...ešeriui turėtu but pipets per nervu sisdtema. Bet 95 % viso laiko jis to nedaro...šiaip karts iššauna kai ima artėti link paviršiaus, link valties snukiu i viršų,.Tada ir nurieda kartais tie šratai i kita gala.
Nors jis ir F.. kaip visi Kosadakiniai, bet su mano titaniniu dratu jis lengvai skęsta...galvojau jog kažkas ne taip..Įmečiau be pavadžio, tai realiai jis plaukiantis, letai iskylantis, per sekunde kazkur sprindis.
Uždėjus atitinkama pavadėlį, ne ta kur pas mane..ale ,,Marlinu,, žūklei jis turėtų patapti ko ne suspenderis .

Pravedimas su juom, geriausias kiek supratau, gan toks agresyvokas, greitas tvicas , su nedideliais patempimais...
Šiaip jis is tu vobleriu, kuriam tiesiog ner blogo pravedimo..tai yra nereik nieko išradinėti, žiūrėti kas daugiau tinka, kaip gražiau čia ji ar pan.
Labai adekvatus vobleris, tolerantiškas bele kokiai animacijai.
Pats tas greitam gaudimui, žuvies paieškai didesniuose plotuose..kai reik tiesiog supras kur ta žuvis koncentruojąs, kai nenorįs praradinėti laiko flegmatiskam tvicu su pauzem, kei neaisku dar ar čia išvis verta tuo užsiimti.

Ir siaip..na pasakykit, kad jis negrazus.. :niamniam: su graziu vobleriu ir zvejot maloniau...
http://primanka.com.ua/ic/primanki/vobl ... fae655.jpg



ps. kabliai beje, pagal pirma įspūdi Owner...kibus kai velnias per užgavinėjęs. O žiedeliai plokščios vielos, jėginiai, kai pas rimtus japonus. Vien žodžiu, ne tokia ir piguva imant furnitūrą..
vk_
Posts: 78
Joined: 28 Jul 2009, 13:23
Miestas: Aukštaitija

Re: Vobleriai

Post by vk_ »

valdas. wrote:Sian nustebino dar vienas Kosadakinis plasmasiuks. Kosadaka Mystic
kažkodėl nepasakei svarbiausio - ar žuvims jis patiko? Kad tau patiko - jau žinom, bet tavęs juk juo negaudysim. :D

Man kažkiek kliūna, kad visos tokios Kosadakos yra plaukiantys vobleriai. Paskutiniu metu įpratau suspenderiais žvejoti, kartais daryti ilgas pauzes, o šios Kosadakos gana greit kyla paviršiun. Žaidžia gražiai, bet ilgesnių pauzių daryti neišeina.
Po Valdo reklamų susiradau senoj dėžutėj pamirštą Ioną, kuriuo nieko nebuvau pagavęs, nes seniau nemokėjau tvičinti. Užmetu ir pirmu metimu pagaunu silkutę. :) Vėliau dar vieną lydekytę juo pagavau. Po poros dienų dar nusipirkau du 130F Flashus, berods 110F Mascot ir 110F Ultima. Pamėčiau vieną prastą vakarą, kai niekas nenorėjo kibti, tai pagavau silkutę ant Ultima.
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Per pirma testą tik 8 vien. deja ne didžiausios :oops:. nekiba kažikokia totali buvo, tikėjausi daugiau. Bet kitiems dar prasčiau buvo. Bet kai as vietinis tai čia nelabai korektiška lyginti, kai žinai, kad va čia va ten ir va ten tikrai yra budinčių ,,partizanu,,..
Su kitais vobleriais pagavau dar keletą, bet dabar kalba tai apie Mystika..tad..

Del F -plaukiančiu.
Pas mane jau artėja link puses visu vobleriu F-kos..
Jei yra galimybe, ta pati modeli imu ir F ir SP .
SP.. palei mane tai salto vandens variantas, flegmatiškai neaktyviai žuviai.
O F- šiltam vandeniui, bei aktyviai žvynuotajai .
Tad dabar, mano rankose, F-kos tiesiog be konkurencijos.
Kai žuvis, kaip dabar, yra aktyvumo pike, tai agresyvus greiti masalai ,kurie padengia didesnius plotus per trumpa laika pirmauja gan ženkliai. Tiesiog kuo daugiau metimu, kuo didesni plota prašienauji, tuo rezultatas geresnis.. SP- tempą mažina ko ne dvigubai.
Dabar ner tikslo pylint tašką tikintis bus nebus..Jei taskas teisingas tikrai bus, bet bus ir kitur, tad ,,mazolinti,, kokia viena vieta flegmatišku pravedinėjimu neber taip jau efektyvu kaip buvo pries koki mėnesį .Per ta pati laika galima realizuoti ne viena o kelis išėjimus.
Bet čia taip pas mane, pas kitus gali būti ir kitu niuansu.

O kas be ko, gan greit išplūstančių vobleriu dar vienas neabejotinas pliusas tai žūklė apžėlusiose vietose. Kur su SP.. tiesiog beviltiška ką islausti. SP įsikabina i savo horizontą ir vsio, varijantu nulis...net S šiuo atveju ji ima lenkti praktiškumu, nes S neturi tokios griežtos tendencijos įsikabinti i konkretu gyli.
Su F lengva daryt pravedimus skirtinguose horizontuose..nepatiko, pergiliai eina, darai ciut lėtesni pravedima, su kiek tai ilgesniam pauzėms ir vietoi pvz.1,50m. gali nieko nekeisdamas persiorientuoti i 1m. ar net 10cm. horizontą.
Be to kai įgundąs, tik pajauti kontaktą su žolėms, tiesiog sustoji traukęs vobleri, valą paduodi atgal..Vobleris beveik visada kontaktuoja visu pirma su lopetele-snukiu..Tai pajutus tereik ciut sustot, duot valo ir F-ka duoda toki atbulini su pakilimu i aukštesnę padėtį virs kliuvinio . Kai įprantąs, tai sutaupo daug nervu. Galima žvejoti ten kur kiti jau nebelenda su vobleriais, o tai duoda plotme žūklei be konkurentu tam tikruose, perspektyviuose plotuose . Ko pasekoi rezultatai būna atitinkami, lyginant su konkurentais, kurie plaka , savo, giliuosius, tuos pačius plotus po kelis kartus, skirtingoms valtim. Nes tiesiog neturi kitu variantu..Žoles daugėja, ,,teisingi,, plotai tvicingui traukiasi o žvejų tai nemažėja.
Tad plaukiantis voblerio variantas, bent mano telkiniuose, duoda galimybe atsikratyti konkurentu..Jei jie ir prisigretina pamate, kad lydekos pas mane vis žvakiuoja , taskos..bet rezultate tik žolės ravėjimas tesigauna.
Bet čia kaip sakant, kiekvienas šoka kaip moka..
As prates žvejoti sudėtingose sąlygose, tokia vietine specifika, žuvies daug, bet ir sąlygos ja paimti ne tokios jau paprastos., pasekoi ir masalai atitinkami prilimpa,..
Pas kitus viskas gali būti visai kitaip..ir telkiniai kitokie ir niuansai vietiniai, tradicijos, įpročiai ..ir tttt. pvz. netikėjimas F-komis ir pan.


ps. ir geriau neklausinėkite kiek kada ir ko pas mane užkibo ir pan. o tai prasidės vel.. .. o kur foootikas- nuotraukos :D ..nebuvo ir nebus jo pas mane, taskas.
As žvejoju del saves o ne del viešos erdves, įrodinėti kažką kažkam . :x
pvz. pareita sekmadieni, nuo 5 ryto iki 8val. realizuota 18 vien. plius atsivijimai, nuėjimai ..todėl beveik niekad nebeužsimenu apie tai, kiek kada ir kur ..kam nervot kolegas.
Tiesiog ne tai, kad žvejas as toks anoks..tiesiog pas mane žuvies dar atitinkamas kiekis yra ir tiek.
Kuo daugiau paleidžiam tuo daugiau pagaunam...ir jokiu burtu .
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Gal kam poperiuko eseriukam.
https://ru.aliexpress.com/item/Giant-7- ... .28.9wgrf2

Patys i krantą išliptų :D
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Išsamiausia paviršiniu masalu apžvalga kokia tik esu ūžėjas.
https://www.youtube.com/watch?v=RU8MKMimJXo
https://www.youtube.com/watch?v=VrrhOQHbwqU

kalba ru.
Edmis

Re: Vobleriai

Post by Edmis »

Gal kas zinote,koks tai vobleris?
IMG_20170531_205130.jpg
Jis be jokiu uzrasu.Gal kokio zinomo gamintojo kopija.Gavau ji su kitais voblikais kartu,pirkdamas is ranku naudotus.Turbut kibus,nes bebandant spina,kaip trenke,papurte ir atsikabino,o as nuo to smugio net pakirsti nepajegiau.
Ir guminukas.Plaukia super graziai.Gautas pernai,per Rapala 2016,uz saudyma vaikui.Lyg ir Storm,bet neprisimenu gerai.Galvojau sh*das,kol nepabandziau.Plaukia labai graziai.
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

https://www.youtube.com/watch?v=fNb2EedLft8
Игра ZB Orbit 110 SP на шнуре и на флюре

Orboto žaidimas ant pantuko ir FC..
edmundaxx
Posts: 555
Joined: 17 Jul 2011, 12:47
Miestas: Panevėžys/Marijampolė

Re: Vobleriai

Post by edmundaxx »

Sakyčiau video be prasmės. ;) Nuo valo storio priklauso daug, apie koto įtaką voblerio darbui, tai išvis nei minėt nereikia. O kur dar pačios "tarpinės" įtaka :labas:
jordza
Posts: 675
Joined: 11 Apr 2008, 13:28
Miestas: Vilnius

Re: Vobleriai

Post by jordza »

Išbandžiau noeby nuo Ali. Parsipučiau 4. Bet išbandytas tik vienas. Tai galiu pasakyt Šventosios srovės nelaiko nei traukiant prieš srovę, nei pasroviui. Kyla paviršiun, virsta ant šono ar pagauna oro burbulą... Vienam myžupį dar dar pasroviui kažkas gavosi. Objektyvumo dėlei verta paminėti, kad valas fuokarbonas berods 0,18mm segtukas 00
Nerekomenduoju
Attachments
20170531_122530.jpg
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Sis krauleris tikrai gan įdomus ir net kibus daiktas

https://ru.aliexpress.com/item/4pcs-9g- ... aaf0&tpp=1

Turiu vien pirkta lietuvoi, seniai..tai seklumoi jis tikras žvėriukas.
Beje jis skestantis, gerai metas, bet traukiant išlipa ir iškišęs tas ausis irias kai tikras ,,bebras,,..triuksmo, bangu per visus galus.
Edmis

Re: Vobleriai

Post by Edmis »

Siaip,del idomumo....Koks turi buti spiningas(ismetimas),kad patempti ta vabalo imitacija?
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

iki kokiu 15g. priklauso nuo to koks jis pats is saves, kotai buna įvairūs.
karalaitis
Posts: 145
Joined: 13 Jun 2010, 08:29
Miestas: Utena

Re: Vobleriai

Post by karalaitis »

Birkingo rudra https://ru.aliexpress.com/item/Bearking ... 15765.html
1 uzsakiau, sitos firmos" anksciau bandyti masalai pasirode veikiantys
Robke
Posts: 1045
Joined: 11 Apr 2008, 12:14
Miestas: Panevezys

Re: Vobleriai

Post by Robke »

:labas: nusipirkau pora Valdo paliaupsintu Kosadakiniu "Jonu" :D , didziuju. Uzvakar nekliovas :piktas: , sekliuose ant zoliu su balisongu f ismucijau pora silkigaliu ir tiek ziniu. Plaukiugiliau, plakiau vandeni visais patikrintais masalais, tuscia :piktas: O "Jonai"buvo net is dezuciu nesisimti, nes giloka ten jiem. Bet nusprendziu bent jau darba padabot. Mesteliu tinainas kur jau japai einamiausi pratraukti buvo (zinau, kad ten lydoks sedi, nes visada ten pagaudavau :D ), antru metimu apzuvinau ;) geras, saca "jonas" :D Beje didziausia abieju pusdieniu zuvis buvo :D netoli kilo :D Ale prasosi jis kieto koto, vos ne pointeris 128.
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Su ,,Joninėm,, :D :isveikata:
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Maziukai Joniukai, neka prastesni...dabar vasara jie dar ir skanesni lydokams.



Beje su Ionu ir man panašios situacijos gaunas...išmėtai su poniškais o pabaigai žuvį is ten pasiimi su juom, :mda: ir dar nepoviena...mistika kokia tai.
Robke
Posts: 1045
Joined: 11 Apr 2008, 12:14
Miestas: Panevezys

Re: Vobleriai

Post by Robke »

;) turiu viena ryskala ir mazesni :D
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Tarpkitako..parsisiuntęs esu Monteru 110...

Kokios 4 žūklės buvo..
Reziumė, vertas kiekvieno euriuko žaislas..
Ir jis, kaip galima butu manyt, pagal didįjį broli, visai ne Varunos kopija ar replika..Visiškai kitas, savitas vobleris. Mano akim viska turi viska daro ko šiuo metu tikimasi is tvicinginio ,,japono,, voblerio..
Vestu lietuviai juos pasidarytu gera pinigą ant jų..Bet mūsiškiai geriau vežą va tokius, anokius.
https://almarijas.lt/preke/175_pee-wee-crank-45.html
https://almarijas.lt/preke/178_baby-pro-45.html
Nei pasidomėtu, kas is tikro yra ant bangfos ir paklausoi...




ps. beje..turiu https://www.youtube.com/watch?v=wdzVm2jkGKw

:ilike:
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Šiaip, del įdomumo..gal ir kitiem taip pasitaike.
Siunčiausi kelis Megabasus is jp....ir analogus, dublerius, pirkausi čia..(is jp. gavos pigiau nei pas mus).
Tai tie kurie is jp. dėžutės masyvios is org. stiklo, su atidaromu dangčiu, minkštu paklotu vobleriui ir ttt.. Žodžiu prabangokas narvelis toks vobleriukui.
O tuos kur pirkaus cia, tai dezute piguva, is popieriaus, net pas Rapalas mandresnes..
Įtarimas, kad eu. rinkai kažikur kitur tie patys vobleriai gaminami ir pakuojami, nei vidinei jp. rinkai..
Na aiškų galiu ir klysti, bet dar ir toks įspūdis, kad spalvos nors kaipo kodas tas pats, bet eu. kokia tai bliednesne..bet gal taip tik atrodo.
Gal kas ką panašaus taipogi pastebėjot....ar čia tik man taip atrodo, kad mus vėl laiko trečio pasaulio atstovais, kuriem ir taip bus gerai.
jackfish

Re: Vobleriai

Post by jackfish »

Nebutinai. Pvz koks stambesnis platintojas is Europos nori uzsakyt voblerius pas JP. Jie pasiulo didmenine kaina, kuri pasirodo didoka. Tada vyksta derybos, kaip ja sumazinti. Pradeda skaiciuoti kur galima butu pataupyti, o tai yra pakuote, galbut zaliavines medziagos, trisakiukai ir pan. Platintojui tai tinka, nes jis parduos uz ta pacia kaina, o savikaina bus sumazinta. Lyg ir atrodo kaltas japonas, o realiai - platintojas. Bet tai tera viena is samokslu teoriju :)
Robke
Posts: 1045
Joined: 11 Apr 2008, 12:14
Miestas: Panevezys

Re: Vobleriai

Post by Robke »

:labas: na siunciausi ir as tiesiai is japu ir ne viena, tai kaip Valdas aprase :shock: (vobleris pataluose) neteko tokios dezutes nei kart paturet :x
valdas.
Posts: 2458
Joined: 01 Jul 2008, 22:03
Miestas: Telsiai..PAVANDENE...

Re: Vobleriai

Post by valdas. »

Va duriau pirsti i goooogli dangu .. parejo man su tokiom..
http://i.ebayimg.com/00/s/ODc5WDE2MDA=/ ... c/$_57.JPG

O pasa mus, maks ka mates tai tokios.
http://i.ebayimg.com/00/s/MTA2MVgxNjAw/ ... W/$_57.JPG
Robke
Posts: 1045
Joined: 11 Apr 2008, 12:14
Miestas: Panevezys

Re: Vobleriai

Post by Robke »

:geras: tai reisk japas zinodamas kas perka ir dezute lieva inprudija :D ai, man svarbu vobleris gers :D
Post Reply