www.kitamkrante.lt

Kitam krante kimba geriau.
Dabar yra 09 Rgs 2010, 21:19

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 350 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Nuosavas tvenkinys
StandartinėParašytas: 29 Gru 2009, 15:46 
Atsijungęs

radau kazka panasiai i ta mano kaime balute kuria noriu praplesti cia nemano is intiko istrakiau bet tokiu ismativimu pat kaip mano tik mano baluteje gylis 2.3

Prikabinti failai:
DSC03944.jpg
DSC03944.jpg [ 146.86 KiB | Peržiūrėta 1341 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Gru 2009, 15:54 
Atsijungęs

ar isdegs man i toki ileisti 70vnt zuvies kad pabutu tenai kazkur 12d

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Gru 2009, 15:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Įdomūs tavo matavimo vienetai... 70 vnt žuvies :D 70 lydekų po kilogramą ar 70 dyglių?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Gru 2009, 15:59 
Atsijungęs

70 mailiaus kazkur

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Gru 2009, 19:53 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

siandien ryte padariau pora kadru prie savo balytes, nakti labai graziai pasnigo :Yess:
Paveikslėlis

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Gru 2009, 21:10 
Atsijungęs

Edgaras12 rašė:
70 mailiaus kazkur

na žiūrint kokia fauna ten dar gyvena :) na jei leisi 70 kažko, tai jei šersi, žiemą prižiūrėsi, tai gyvens ir augs tikrai :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Gru 2009, 21:42 
Atsijungęs

man isgyventu tik 12 d kazkur nes plesiu o su vietiniu susitariau geguzes 4

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Gru 2009, 22:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

reiks ir man savo bala nufotkint ryt :plojam:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Sau 2010, 12:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

karsi, ka darai kad zuvys nedustu, nes pas rusus paziurejau menesio prognoze, tai ziauriau nei sausi bus :x :shock:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Sau 2010, 13:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

sieno kitka imetes as.. per siaudus oras vaiksto

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Sau 2010, 13:41 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

karsis rašė:
sieno kitka imetes as.. per siaudus oras vaiksto

sakai neuzsala, nes pas mane jau ledas 30 cm beveik :x

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Sau 2010, 14:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

o sieno kitka 60 cm ant metro

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Sau 2010, 14:21 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

cia ta keturkampe tokia ane? reiks ir man pas vietinius paprasyt, gal duos pora :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Sau 2010, 14:23 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

nu tep tos pacios :Yess: iskirsk ekete ir imesk ir liuks

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 20 Sau 2010, 14:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

nu da savaitele kita ir reiks cekint zuvina ka nebutu poto bedos. siaudu kules pats geriausias reikalas nuo uzsalimo. dar gerai tinka ir nendres sukaisiot tik storai reik prigrust.. dusimas jei toks ir gali nusmatyt tai sausi trecia menesi su storu ledu ir sniego kaip kad dabar...

nu stai biski patvarkyta kudrikej prie namu kaime:
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Vas 2010, 13:10 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

nu ka prifotkinau ir as savo bala su visom eketem, uosvis isigudrino , iskerta ekete ir uzdengia ja mediniu dangciu , neuzsala ir prie -15 laipniu :Yess: fotkes sudesiu gryzes i kauna

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Vas 2010, 13:49 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

nu interesnai su mediniais dangciais..nebuvau girdejes kad neuzsala. poliubomu kudron dar teks vaziuoti nes biski vandens nedaug o ledo ir sniego uzmesta atitinkamai...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Vas 2010, 13:52 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

nu kaip uzsitraukia per dideli salty plonai , bet nesunku pradauzyt , visas sieno kitkas iseme is ekeciu , nes sako mediniai dangciai valdo :Yess: aiksu jei kiekiviena diena vazinet negali tai gal ir negerai

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Vas 2010, 17:31 
Prisijungęs
Vartotojo avataras

su mediniu dangciu uzdengus uzsala visvien,,, tik tiek kad nesmarkiai, ne storas ledukas jei kasdien tikrini... o su kitkom vel... jei imerki i vandeni gan greitai imirksta... :fuu:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Vas 2010, 20:40 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Na as irgi vakar gavinau savo kudra. Nukasiau sniega kokius 2-3 kvadratus, atsinesu benzapjukla su 50 ilgio grandine, galv0ojku bus mazai. Pradedu pjaut, nesukisus net iki vidurio pjuklo pasipila vanduo. Na ka pjaunu toliau kvadarto dydzio skyle. Paskui imu pekena apketu sonus, vargais negalais isjunginu leda, iskeliu ji lauk. Pasirodo ledas tik ~30cm storio :shock: . Na zinoma sniego tiek pat nukasiau.
Isvalau ekete su krytke, palaukiau kokias 5 min nejudedamas niekas rimto nepasirode, tik vienas mailiukas ~2cm ilgio, iskilo isiurbe oro ir vel nusileido i dugna.
Ikisau presuotu siaudu paky, paky paleidau nuo snuru. Tikiuos zuvytes isgyvens :) visgi gaila ~1kg karpiuku ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Vas 2010, 22:03 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

pas mane visa laika ekete 1x1m svari be ledo, nei vienas zuveliokas neiskyla kad ir kiek belauktum :Yess:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 16 Vas 2010, 12:53 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

na mano bala atrodo siuo metu taip :) (zuvys tikrai nedusta :Yess: )
Prikabintas failas:
P1040611.JPG
P1040611.JPG [ 73.05 KiB | Peržiūrėta 13 kartus(ų) ]

Prikabintas failas:
P1040612.JPG
P1040612.JPG [ 78.29 KiB | Peržiūrėta 16 kartus(ų) ]

Prikabintas failas:
P1040613.JPG
P1040613.JPG [ 76.65 KiB | Peržiūrėta 16 kartus(ų) ]

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 02 Kov 2010, 14:08 
Laba diena visiems, :labas:

Pagaliau perskaičiau visą temą, net akis įskaudo :zZz: Daug nuomonių, daug pasiūlymų, bet aš išdrįsiu pateikti savo klausymą ir manau gausiu daug patarimų ir nuomonių iš Jūsų pusės.
Tvenkinio dydis yra 8 arai, gylis 4m., dabar vandens yra vos virš 3m, planuojama, kad turėtų laikytis apie 3,50+m vandens, dugnas žvyruotas yra paversmių, vanduo darosi sparčiai, tad idomu bus pamatyti, kaip vanduo laikysis vasarą (manau problemų neiškils). Tvenkinys bus skirtas ne tik žuvims, bet ir maudymuisi. Norėčiau paklausti, ką ir kiek vnt. patartumėte įleisti į tvenkinį. P.s. jau dabar yra įleisti 6 ešeriukai apie 8cm ilgio ir lynų apie 100 vnt. keletas yra apie 10cm, dauguma apie 4-5cm ir keletas vos 2 cm ilgio :Yess:

Aš mąsčiau, kad reiktų leisti: lynų, šapalų, ešerių, upėtakių (kaip tokie parametrai pas mane, gal tikų ir tas paprastas upėtakis, bet skaičiau, kad pats tas būtų vaivorikštynis upėtakis), karosų?, karpių?, amūrų?, lydekų?

Į viršų

StandartinėParašytas: 02 Kov 2010, 18:16 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

su proporcijomis nezinau kaip ten yra ,bet leisk paaugusia zuvi ir tokia kokia patinka ,eserio ir karoso neleisk tikrai, patys atsiras ,karosas rausia dugna ir daug sika :) todel kur daug karoso vanduo visada puvinas karpiu irgi nepiknaudziauk tie svolaciai :) krantu erozija per kelis metus sukelia pasirausia po krantu ir nebesustabdysi proceso :) karsis mane sunesios uz siuos zodzius ,bet esu daug mates dirbtinu prudu su labai daug zuvies ir is to nieko gero nera :)

Paskutinį kartą redagavo KRAUZAS 15 Kov 2010, 20:23. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 02 Kov 2010, 19:58 
KRAUZAS rašė:
su proporcijomis nezinau kaip ten yra ,bet leisk paaugusia zuvi ir tokia kokia patinka ,eserio ir karoso neleisk tikrai, patys atsiras ,karosas rausia dugna ir daug sika :) todel kur daug karoso vanduo visada puvinas karpiu irgi nepiknaudziauk tie svolaciai :) kratu erozija per kelis metus sukelia pasirausia po krantu ir nebesustabdysi proceso :) karsis mane sunesios uz siuos zodzius ,bet esu daug mates dirbtinu prudu su labai daug zuvies ir is to nieko gero nera :)

Aš nesupratau šio teiginio: "eserio ir karoso neleisk tikrai, patys atsiras", kaip jie gali atsirasti patys, jeigu jų niekas tarkim neįleis į tvenkinį? 8-) O kas liečia rausimą karpių, tai krantai yra žvyruoti ir kieti, nemanau, kad taip lengvai jie padarytų tą eroziją, bent jau aš taip manau, bet ačiū už informaciją, lauksiu daugiau patarimų :Yess:

Į viršų

StandartinėParašytas: 02 Kov 2010, 20:52 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Catan rašė:
Aš nesupratau šio teiginio: "eserio ir karoso neleisk tikrai, patys atsiras", kaip jie gali atsirasti patys, jeigu jų niekas tarkim neįleis į tvenkinį? 8-) O kas liečia rausimą karpių, tai krantai yra žvyruoti ir kieti, nemanau, kad taip lengvai jie padarytų tą eroziją, bent jau aš taip manau, bet ačiū už informaciją, lauksiu daugiau patarimų :Yess:

Karpiai ir karosai tikrai prikakina ir pridrumsčia vandenį :fuu: Jų tiksliai, kad neleisčiau :mda: Dėl atsiradimo, tai tikrai atsiranda :yes: Lyg kažkaip paukščiai gali užnešt ar kaip ten, nepamenu dabar, bet kad atsiranda tai faktas :)
Ir dar pagalvojau, kažin ar gyventų upėtakiai esant karpiams, karosams, lydekoms? :x

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 02 Kov 2010, 22:01 
Skaitytojas rašė:
Catan rašė:

Karpiai ir karosai tikrai prikakina ir pridrumsčia vandenį :fuu: Jų tiksliai, kad neleisčiau :mda: Dėl atsiradimo, tai tikrai atsiranda :yes: Lyg kažkaip paukščiai gali užnešt ar kaip ten, nepamenu dabar, bet kad atsiranda tai faktas :)
Ir dar pagalvojau, kažin ar gyventų upėtakiai esant karpiams, karosams, lydekoms? :x

Dėl upėtakių, karpių, lydekų aš tik taip buvau parašęs. Laukiu daugiau Jūsų nuomonių :P

Į viršų

StandartinėParašytas: 03 Kov 2010, 11:18 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Catan rašė:
Aš nesupratau šio teiginio: "eserio ir karoso neleisk tikrai, patys atsiras", kaip jie gali atsirasti patys

Vandens paukščiai atneša prilipusius ikrus iš kitų telkinių...taipogi ir lydekų...buvo baikė dar sovietiniais laikais...prie fabriko iškasė duobę didžiulio pastato pamatams,bet kažkas pasikeitė,taip ir paliko prisipildžiusią vandens...kol vienas darbuotojas po kokių 4 metų nutarė išbandyt naujai pirktą spiningėlį...ir prasidėjo...visą savaitę visi fabriko žvejai lupo lydekas išsižioję...pasakojo man tėvas...tai buvo Alytuje,statant šaldytuvų gamyklą...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 03 Kov 2010, 11:58 
GalBut rašė:
Catan rašė:
Aš nesupratau šio teiginio: "eserio ir karoso neleisk tikrai, patys atsiras", kaip jie gali atsirasti patys

Vandens paukščiai atneša prilipusius ikrus iš kitų telkinių...taipogi ir lydekų...buvo baikė dar sovietiniais laikais...prie fabriko iškasė duobę didžiulio pastato pamatams,bet kažkas pasikeitė,taip ir paliko prisipildžiusią vandens...kol vienas darbuotojas po kokių 4 metų nutarė išbandyt naujai pirktą spiningėlį...ir prasidėjo...visą savaitę visi fabriko žvejai lupo lydekas išsižioję...pasakojo man tėvas...tai buvo Alytuje,statant šaldytuvų gamyklą...

Sovietiniais laikais buvo tiek žuvies, kad budavo galima plykom rankom jas gaudyti, pas mane kaime yra upelis, plotis gal kokie keturi metrai, gylis apie 1,5m, tai tais laikais žuvies ten tiek buvo, kad grėbliais mūšdavo lydžius ir prilupdavo tiek, kad nepanešdavo suaugęs žmogus bulvinio maišo 8-) O kas dabar, elektra tiek žuvies išvanota, kad nieko neina net pagauti.

Į viršų

StandartinėParašytas: 05 Kov 2010, 11:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

nu ka rytoj lakiam in kaimas. jamsim benzapjuklas ir drazylinsim metrovas eketes. laikas zuvytem inkvept sviezio pavasarinio oro (jei tik bus ten kam inkvept )...

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 350 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: